Türkiye’de Yabancı Biri İle Evlenmek

Türkiye’de Yabancı Biri İle Evlenmek, Evlilik ve arkadaş bulma sitemizde Türkiye’de Yabancı Biri İle Evlenmek gibi kıymetli konuyu ele aldık.. Yazımızın detay bölümünde Türkiye’de Yabancı Biri İle Evlenmek ile alakalı tüm ince ayrıntıları öğrenebilirsiniz.
Türkiye’de Yabancı Biri İle Evlenmek
Evleneceğiniz kişi bir Türk değil de bir yabancı ise nasıl bir prosedür izlemeniz gerekir ?
Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip olmayan biri ile yapılan evlilikte istenen bazı belgeler bulunmaktadır. Bunlar;
Türkiye’de Yabancı Biriyle Evlenmek İçin Gerekli Belgeler
Türk Vatandaşından İstenen Belgeler
-Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı
-Aile hekimi onaylı sağlık raporu geniş bir şekilde bilgiye linki tıklayarak varabilirsiniz.
-Başvuru yapılacak belediyenin talep ettiği sayıda fotoğraf
Yabancı Uyruklu Vatandaştan İstenen Belgeler
-Kimlik / Pasaport; Pasaportun yahut ülke kimliğinin Türkiye’de noter tasdikli Türkçe tercümesinin yapılması şart. Eğer pasaport ile başvuru yapılıyorsa; pasaportun süresi geçmemiş ve verilecek nikah gününü de kapsıyor olması gerekir.
-Vizenin de belgeler içinde olması şart. Vize süresi dolmuş ise ikametgah tezkeresi/ikametgah izin belgesi gerekmektedir.
-Son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf.
-Varsa aile hekimlerinden, yabancı uyruklu birinin bağlı olduğu bir aile hekimi yoksa devlet hastanesinden evlilik için sağlık raporu alınması gerekmektedir.
–Yabancılar için evlenme ehliyet belgesi de istenen belgeler içinde. Yabancı uyruklu bireylerin, yaş, medeni durum gibi evlenmelerine engel bir durumlarının olup olmadığını evlenme ehliyet belgesi ile ispatlamaları istenmektedir.
-Yabancı uyruklu birinin kendi ülkesinde evli olmadığına dair, yine kendi ülkesinin yetkili makamlarından talep ederek bekarlık belgesi alması gerekmektedir.
-Eğer evlenme ehliyet belgesinde birinin anne-baba ismi, doğum yeri ve doğum tarihi bilgilerinden herhangi biri yer almıyorsa, bunun bunun yanında bu bilgilerin olduğu doğum belgesi istenmektedir.
Yabancı uyruklu biri ile evlenmek için gerekli belgelerin geçerlilik süresi alakalı kurumdan alındığı tarihten bu yana 6 ay geçerlidir. Yabancı makamlardan alınmış belgelerin Türkiye’de geçerli olabilmesi için bazı koşullar bulunmakta. Bunlar; belgenin Türkiye’de resmi evrak olarak kabul olması için gereken apostil işlemi ile noter onaylı Türkçe tercümesinin teminidir.