Gezilecek Yerler

Gökçeada Gezilecek Yerler 2023

Gökçeada Gezilecek Yerler Türkiye’nin sahip olduğu en büyük ada. Kendi suyunu kendi karşılayan adada temiz su kaynakları ve bol oksijenli havanın keyfine varın. Doğal su kaynakları açısından Ege’nin en zengin adasıdır. Türkiye’nin en batı ucunda yer alan ada, güneşin en son battığı yerdir. Gökçeada Sualtı Milli Parkı 2023

Gökçeada Gezilecek Yerler Adaya ulaşım deniz yoluyla ve sadece yaz ayları olmak üzere havayoluyla da gerçekleştirilebiliyor. Feribottan indiğinizde göreceğiniz Kuzulimanı bir yerleşim yeri değil en yakın yerleşim yeri yedi kilometre uzaklıkta bulunuyor. Avşa Adası Gezilecek Yerler 2023

Deniz kenarındaki tek yerleşim yeri Kaleköy Limanıdır. Adada sadece Ziraat ve İş bankaları bulunuyor. Ayrıca bir devlet hastanesi ve üç eczane bulunuyor. Gökçeada’da gece hayatı yok. Adaya gazeteler her sabah feribotlarla ulaştırılıyor.

Gökçeada Gezilecek Yerler / ÇANAKKALE

Gökçeada Gezilecek Yerler bakımından çeşitli alternatifler sunuyor. Denize girilebilecek bir çok altın koy bulunuyor. Rüzgar kuzeyden estiği için güney kıyılarında daha sakin bir şekilde denize girebilirsiniz. Gökçeada’da deniz sörfü, kitesurf ve dalış gibi sosyal aktiviteler yaparak keyifli vakitler geçirebilme imkanına sahipsiniz. Marmara Adası 2023

Gökçeada Gezilecek Yerler Plajları

gokceada gezi rehberi canakkale 63cbcba176c6fAydıncık Plajı, hiç şüphesiz ki adanın en çok tercih edilen plajı. 1200 metre uzunluğundaki plaj altın sarısı kumdan oluşuyor.

Bu plajın bu kadar tercih edilme nedeni konaklama tesislerinin bulunması. Bu tesislerde konaklayanlar için yemek servisi bulunuyor ve isteyenlere özel sörf dersleri veriliyor. ( Sörf dersleri için ayrıca ödeme yapılması gerekiyor)

Yaz sezonunda plaja düzenli minibüs seferleri düzenleniyor. Merkeze uzaklığı 10 km.

gokceada gezi rehberi canakkale 63cbcba1a7c25Laz Koyu, Gökçeada’nın güney kıyısında bulunan bu küçük koy sizi şaşırtacak güzellikte. Kuzey rüzgârlarından etkilenmeyen koy her daim süt liman. Ulaşım için tabelaları kullanabilirsiniz.

Ayrıca koyda bulunan tesisten şemsiye ve şezlong kiralayabilme imkanınız da var.

gokceada gezi rehberi canakkale 63cbcba1d44d3Gizli Liman, Uğurlu köyünü geçince karşınıza çıkan liman adanın batı ucundaki en son nokta. Çam ağaçlarının önündeki bu cennet koyda plaj sizi incecik kumsalı ile karşılıyor. Koyda köylüler tarafından büfe, tuvalet ve duş hizmetleri sağlanıyor.

gokceada gezi rehberi canakkale 63cbcba208326

Yıldızkoy, adanın kuzeyinde bulunupta denize girilme imkanı sunan tek yer. Adada rüzgar genelde kuzeyden estiği için kuzeyde denize girmek oldukça riskli. Ancak yıldız koyda rüzgar bir nebze olsun daha az estiğinden genelde deniz sakin.

Yıldız koy Gökçeada Sualtı Milli Parkı’nın içinde yer alıyor. Araç ile ulaşım mümkün. Bozcaada Hakkında 2023

Gökçeada Gezilecek Yerler

Rum Köyleri, kökeni yüzyıllar öncesine dayanan yerleşim yerleri olarak bilinir. Gökçeada’yı hissetmek için kesinlikle gezilmesi gereken yerlerden biridir.

Adalardan Bademli, Zeytinli, Tepeköy ve Dereköy sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmıştır.

Rum köyleri özellikle fotoğrafçıların sıkça ziyaret ettiği yerler olarak öne çıkmakta.

Tepeköy Çınaraltı, tarihi 625 yıllık çınar ağacı ile meşhur güzel bir piknik alanı. Manzarası ve tarihi çınar ağacı ile sizleri büyüleceyeck bu alana piknik yaparak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Galatasaray Adası ve Olimpik Havuz – Beşiktaş / İstanbul

Tuz Gölü, Aydıncık ve Kefalos Plajları arasında bulunuyor. Her iki taraftan esen sert rüzgarlar buralarda kum seddi oluşturmuş ve göl böyle ortaya çıkmış. Göle akan bir göl yok. Yani sadece deniz ve yağmur sularından oluşuyor. Yazın suyun buharlaşması ile ada halkının ve hayvanların tuz ihtiyacını karşılyan beyaz bir tuz tabakası ortaya çıkıyor.

Tuz Gölü ayrıca pek çok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Angıt, suna ve flamingo bunlardan en çok bilinenleri.

gokceada gezi rehberi canakkale 63cbcba2373f7Sualtı Milli Parkı, Türkiye’nin ilk ve tek sualtı milli parkı olma özelliğini taşıyor. Türkiye Deniz Araştırmaları Vakfı ( TÜDAV ) tarafından 1999 yılında park olarak ilan edilmiştir.

Kıyıdan yaklaşık 1 mil uzaklıkta ve 200 metre derinlikteki alanı kapsamaktadır. Ayrıca sualtı mağara girişlerinde bulunmaktadır. Park temiz ve bozulmamış doğasıyla adeta bir deniz müzesini andırıyor.

Peynir Kayalıkları, kuzu limanının hemen solunda yer alır. Üstüste dizilmiş peynir kalıplarını andırdığı için halk arasında bu ad verilmiştir. Kaleköy Limanından 15 dakika, Kuzu Limanından 5 dakikada buraya ulaşabilirsiniz. Ulaşım sadece tekne ile olduğundan limanlara balıkçılarla turlayarak bu eşsiz deneyimi yaşayabilirsiniz.

Gökçeada Gezilecek Yerler, Yapılabilecek Aktiviteler

Rüzgar Sörfü, için Gökçeada, Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri sayılıyor. Uzun yıllardır yabancı sörfcüler tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle son yıllarda Bulgar-Romen sörfcülerin ilk tercihi konumunda. Bunun en önemli nedeni ise yılda ortalama 300 günün rüzgar sörfü için uygun olması.

Kitesurf, kiteboarding olarak da bilinen, güçlü bir uçurtma ve küçük board ile beraber sörfçüye su üzerinde özgürce hareket etme olanağı sağlayan bir spor dalı.

Rüzgarı kuvvetli ve sürekli olan yerler kitesurf için ideal ortamlar. Gökçeada tüm yıla dağılan ve homojen rüzgarları sayesinde bu spor dalı için önemli bir yer.

Dalış, burada dalış yapıp sualtı dünyasının keşfe çıkmak ayrı bir güzel. Saroz kör­fe­zin­den baş­la­ya­rak Gök­çea­da’ya doğ­ru uza­nan bir fay hat­tı­nın, ada­nın ku­ze­yin­de bü­yük bir çu­kur oluş­tur­ma­sı sizi eşsiz bir dalış deneyimi yaşatacak. 2009 yı­lın­da ye­ni açı­lan da­lış mer­ke­zi sa­ye­sin­de ar­tık Gök­çea­da’da da­lış yap­mak artık mümkün.

Tekne Turu, Sabah 12:00 – Aksam 18:00  arasında gerçekleşen turlarda rüzgarın durumuna göre tepeköyaltı, şelale, pirinçburnu, marmaros, sualtı milliparkı, mavikoy, mağaralar, yelkenkaya, kaşkaval(peynir kayalıkları), güzelcekoy, batıklar, kefalos burnu koyları gezdiriliyor.

Koylarda mola veriliyor ve bu molalar hava durumuna göre belirleniyor.

Gökçeada Gezilecek Yerler, Ne Yenir?

Kafe-Restorant açısından çok gelişmiş bir yer değil gökçeada. Bunun nedeni çokça bulunan pansiyon ve otellerin yemek hizmeti sunmaları. Burada açılan kafe ve restorantlar genelde burada yaşayan halkın yeme – içme ihtiyacına dönük açılmışlar.

Eğer yine de dışarıda yemek yemek isterseniz mantıyı tavsiye ederiz.

Adanın en meşhur yiyeceği bir kurabiye olan Efibadem. Rumlardan kalan tarifin geliştirilerek büyütülmesi ile oluşturulan efibademi mutlaka tatmalı ve hatta sevdiklerinize hediye olarak götürmelisiniz.

Gökçeada’da Nerede Kalınır?

İlk defa Gökçeada’ya gelecekseniz, ko­nak­la­ma mev­kii­ne ka­rar ve­rir­ken zor­la­na­bi­lirsiniz. Ada­nın bü­yük ol­ma­sı ko­nak­la­ma için bir­çok mev­ki­i se­çe­ne­ği su­nu­yor. Kısaca durumu şöyle özetleyebiliriz;

Sos­yal ha­ya­tı­na ya­kın ol­mak is­te­yen­ler; Mer­ke­z, Ye­ni Ba­dem­li ve Ka­le­köy Li­ma­nı’nı;

Denizin ve güneşin tadını çıkarmak isterseniz; Ay­dın­cık,Uğurlu Köyü, Şirinköy, Yu­va­lı ve Kuzulimanı Pla­jı ci­va­rı­nı;

Nos­tal­jik bir or­tam­da vakit geçirmek için; Rum Köy­le­ri­ni ter­cih ede­bi­lir­siniz.

Gökçeada’da Konaklama Fiyatları

Ev Pan­si­yon­la­rı 30-40 TL,

Pan­si­yon­lar 30-50 TL,

Otel­ler 60-80 TL,

Bu­tik ve Resort Otel­ler 80-150 TL.,

Gün­lük Apart Fi­yat­la­rı, 100-250 TL,

Temmuz-Ağustos ayları, Kurban ve Şeker Bayramları, 23 Nisan-19 Mayıs-1 Mayıs- 30 Ağustos-29 Ekim tatillerinde fiyatlarda ortalama 10-20 TL artış gözlenmektedir.

Gökçeada’dan Kareler

Gökçeada Nerede? Nasıl Gidilir ?
Harika tatil fırsatları ve keyifli saatler geçirmek için Gökçe Ada’ya ulaşım sadece deniz yoluyla mavi bir yolculuğun ardından ulaşılabiliyor. Gökçeada’ya düzenlenen seferlerde bir deniz otobüsü ve bir arabalı feribot kullanılıyor.

Otobüsle Ulaşım için iki adet otobüs firması bulunuyor.Yaz dönemi süresince her gün sabah ve gece olarak iki sefer düzenleniyor.

Uçakla Ulaşım için Gökçeada seferleri 2 Temmuz’dan itibaren başlıyor. Anadolu Jet tarafından gerçekleştirilen seferler İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanından yapılıyor.

Deniz Yoluyla Ulaşım imkanına da sahipsiniz. Adaya özel tekneleri eşliğinde ulaşmak isteyen ziyaretçiler yanaşabileceği iki adet liman bulunuyor. Belediye ye bağlı bu limanlarda yakıt, elektrik, su gibi ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Arabayla Ulaşım için İstanbul istikametinde ilerken TEM otoyolu üzerinden Tekirdağ, Keşan, Gelibolu,Eceabat doğrultusunda ilerleyerek Kabatepe Limanına ulaşmanız gerekiyor. İzmir, Ankara, Eskişehir, Bursa’dan gelirken Çanakkale Boğazını geçmeniz gerekiyor. Bunun için çeşitli seçenekler mevcut durumda;  GESTAŞ ile Çanakkale-Kilithabir, GESTAŞ ile Çanakkale-Eceabat, Arabalı Motor ile Çanakkale-Kilitbahir.

Gestaş tarife bilgileri ; gdu.com.tr

Arabalı Feribot Seferleri, Kabatepe’den kalkan arabalı feribotlar, Gökçeada merkezine 7 km. uzaklıkta ki Kuzulimanı’na yanaşıyor.

Deniz Otobüsü Seferleri eşliğinde ulaşmak için Çanakkale Gökçeada arası haftanın belli günleri yapılıyor. Yolculuk altmış beş dakika sürüyor.

Not: Gestaş’tan boğaz geçişi aldığınız biletle, Kabatepe-Gökçeada feribotuna ücretsiz bir şekilde binebilirsiniz. Buradan detaylı bakabilirsiniz. Tıklayın

De­niz­den Me­sa­fe­ler

Gök­çea­da – Ça­nak­ka­le    28.6 mil
Gök­çea­da – Ka­ba­te­pe     14.5 mil
Gök­çea­da – Boz­caa­da     20 mil
Gök­çea­da – Lim­ni            16 mil
Gök­çea­da – Se­ma­di­rek    14 mil

Ka­ra­dan Me­sa­fe­ler

İs­tan­bul – Ka­ba­te­pe      350 km.
An­ka­ra – Ça­nak­ka­le      653 km.
Bur­sa – Ça­nak­ka­le        271 km.
İz­mir – Ça­nak­ka­le         319 km.
Ecea­bat – Ka­ba­te­pe     10 km.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu