Bayan Arkadaş Bul

Boşanma Çocukları Nasıl Etkiler?

Boşanma Çocukları Nasıl Etkiler?, evlilik sitemizde Boşanma Çocukları Nasıl Etkiler? başlıklı ilanımıza inceleyebilirsiniz… Boşanma Çocukları Nasıl Etkiler? başlığı ile arkadaş arayanın detayları..

Boşanma Çocukları Nasıl Etkiler?

0

Boşanma Çocukları Nasıl Etkiler?

Ben merve 37 yaşındayım. Mersin Silifke de yaşıyorum. Ciddi Evlilik arıyorum. 2 Oğlumla yaşıyorum. İŞTE BEN BUYUM…. Kelimeler bazı şeyleri anlatır. Ama her şeyi yaşatmaz. Bazı zaman ben bile yabancı olurken kendime, Sana nasıl anlatırım ki beni? …Neşeliyim diyeceğim, Belki suratsızlığıma denk geleceksin… Espriliyim diyeceğim, Belki ağlamalarıma denk düşeceksin… Özgürüm diyeceğim, Belki tutsaklıklarımda yakalayacaksın beni… Kendimi anlatıp bir kalıba sığdırmak istemem,
Ne arıyorum: Biri olsun istiyorum Ama helal olan biri Bir cafe pastahanede yada tenha bir köşede değil Dularımızda buluştuğumuz biri.Ellerine dokunabildiğin değil gönlüne dokunabildiğim Biri Ama helal olsun Sevgilim eşim dostum sırdaşım olsa.En sevgiliyi anarken göz yaşlarında buluşsak.Hamd etsek Allah’ a bizi bizden bizide kendinden ayırmadığı için.Biri olsun istiyorum yalnızca dünyalık değil.Ahiretimdede onu bulsam cennetimde cennetim olsa Ama helal
Görünüm

mersin evlilik sitesi, mersin evlilik, mersin evlilik ilanları
mersin evlilik sitesi, mersin evlilik, mersin evlilik ilanları

Boyum: 156 – 160 cm (61,1 – 63,0 inch)
Göz rengim: Siyah
Saç rengim: Sarışın
Figürüm: Bir kaç kilo fazla
Ağırlığım: 61 – 65 kg ( 132.4 – 143.3 lbs)
Hayat
Medeni durumum: Bekar
Beslenmem: Sağlıklı besleniyorum
Sigara durumum: Evet, arasıra
İçki alışkanlığı: Hayır
Ana dilim: Türkçe
Egzersiz durumum: Normal
Kim ile yaşıyorsun?: Anne/babamla yaşıyorum
Çocuklarım: Çocuklarım yok
Çocuk isteğim: Evet
Eğitim durumu: Lise
İşcilik durumum: İşci
Mesleğim: Diğer
1. yabancı dilim: Türkçe
2. yabancı dilim: Türkçe
Diğer dilim: Türkçe
Kişiliğim: Güvenilir
Boşanma Çocukları Nasıl Etkiler?_resim

mersin evlilik sitesi, mersin evlilik, mersin evlilik ilanları
mersin evlilik sitesi, mersin evlilik, mersin evlilik ilanları

Çocuklar 5-6 yaşlarında veya daha ufakse, eğer ilişki yönünden boşanmanın geciktirilmesi olabilecekse, boşanmanın geciktirilmesi uygun olarak düşünülmelidir.

Güzel düşüncelerle kurulmuş olan evlilikler tatlı bir biçimde bitmiyor. Kavgalar, kötü sözler, suçlamalar, kızgınlıklar, söylentiler, hatta dayak devreye girdiği zaman bu durumdan özellikle çocuklar çok etkileniyor.

Boşanma sürecinde anne baba içindeki gerginlik şiddete dönüştüğünde, çocukların da kardeşlerine, dostlarına ve çevresine karşı öfke ve şiddet gösterdiklerini gözlemlemekteyiz.

Bazı zaman de çocuklar, “Uslu dursaydık böyle kötü şeyler olmazdı” diye düşünerek paniğe kapılır ve hiçbir şeye tepki gösteremez hale gelirler.

Çocuklarda yaşanan bu suçluluk hali onların ruh sağlığını bozmaktadır. Boşanma kararı verildikten sonra süreci uzatmamak gerekir. Ama boşanma kararı vermeden önce mutlaka bir psikologla yahut aile danışmanıyla görüşmeyi denemelisiniz.

Boşanmayla birlikte evdeki yaşamda da yeni değişiklikler olacaktır. Baba evden gidebilir, eve bakıcı bir kadın gelebilir, anne çalışmaya başlayabilir. Böyle durumlarda bu değişiklikler olağan değişikliklerdir. Çocuğun ruhsal sağlığı için yapılması gereken, değişiklikler yapılmadan önce çocuğun bilgilendirilme-sidir. Çocuğun hayata küsmemesi ve ebeveynlerini suçlamaması için ona zaman tanınmalı. Çocuk ufakse fazla etkilenmemesi için, babanın evden ayrılmasından önce gelecek olan bakıcıyla önceden tanışılıp uyum sağlanmalıdır.

Baba, anne işe başladıktan bir süre sonra evden ayrılmalıdır. Veya anne kısa bir süre çocuğa destek vermeli, onunla bir uyum sürecini geçirip ardından işe başlamalıdır. Bilhassa çocukları söz konusu olduğunda yetişkinler birbirlerine destek olmalıdırlar. Birbirleriyle olan ilişkilerinde öfke ve suçlayıcı ifadeleri çocuklarının yanında kullanmamalıdırlar.

Boşanmayı çocukla mutlaka konuşun. Çocuğu üzmekten korkmayın. Çocuk, kafasında neler varsa bunları anlatarak hem size yakın olacak, hem de rahatlayacaktır. Çocuk anne babasıyla bu konuyu konuşursa, içinde düşmanca duygular taşımaz. Hem kendini hem de aile bireylerini suçlamaktan vazgeçer. Hem de kendine güvenini yitirmemiş olur. Çocuk, annesinin ve babasının kendisini değersiz bulduğu için terk ettiğini düşünür. Değerli olsaydı veya onu gerçekten sevselerdi bırakmazlardı, ayrılmazlardı diye düşünür. Bu durum onun yetişkin yaşantısında da olumsuz yaralanmaları bununla birlikte getirecektir. Güvensiz, sürekli olarak zarar gören, ezilen bir yetişkin olacaktır.

Boşanma, ergenlik zamanında olacaksa, anne baba daha dikkatli olmak zorundadır. Çocuk, ergenliğin verdiği problemlerle birlikte, boşanmanın verdiği uyum poblemlerinı da göğüslemek durumundadır. Çocuk bu sürede, önce kendini aileden kopararak kendi kimliğim oluşturacaktır. Yine bu sürede babanın veya annenin evden gitmesi onu davranış bozukluklarına itebileceği gibi, suç işleme eğilimlerine de itebilir. Çoğunlukla çocuklar “Ben kötüyüm, eğer ben kötü olmasaydım annemle babam ayrılmayacaktı, ben onlara yeterli olacaktım yahut onları barıştırabilecek gücüm, sevgim olacaktı” diye düşünerek, olaylardan kendini sorumlu tutacaktır. Bu durum çocuğun genel dengesinde, kendine güveninde ve saygısında sarsıntılara neden olacaktır. Bu zamanda çocuğun konuşabilmesi, açılabilmesi için açık bir kapı bırakılmalıdır. Onunla konuşun ve kafasındakileri size anlatabilmesi için dinlemeye hazır olduğunuzu ona hissettirin.

Araştırmalara göre, boşanmış ailelerin çocukları boşanmadan kendilerini suçlu gördükleri için, kendilerini ezecek, cezalandıracak eşler seçebiliyorlar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu